Lenno Witteveen organiseert samen met Kevin Bleeker het Mini Camp in Zwolle!

Lenno Witteveen zal aankomende zomer het Big Shots Mini Camp in Zwolle organiseren. Dit Mini Camp vindt plaats van 14 t/m 17 juli 2020 in het Landstede Sportcentrum. De oud-speler van Landstede Basketbal is geboren en getogen in Zwolle en heeft de afgelopen jaren heel veel ervaring opgedaan bij het organiseren en uitvoeren van clinics en camps in Nederland. Lenno begon op 10 jarige leeftijd te basketballen bij ZAC Basketbal Zwolle en stroomde vervolgens in bij de jeugdopleiding van Landstede Basketbal. Op 17 jarige leeftijd maakte Lenno zijn debuut in de Dutch Basketball League. Hij heeft 7 jaar op het hoogste niveau in Nederland gespeeld en maakt tegenwoordig deel uit van het Nederlands Team 3x3 programma dat zich voorbereidt op de Olympische Spelen. Verder heeft Lenno ook in de Nederlandse Teams U16, U18 en U20 gespeeld op de Europese Kampioenschappen.

Tijdens het Mini Camp in Zwolle zal Lenno in ieder geval geholpen worden door Landstede Hammers speler Kevin Bleeker, die als één van de coaches betrokken zal zijn bij het camp. Afgelopen zomer werkten beiden al samen tijdens het U15 Camp. 

Matthijs Groot is opgetogen met Lenno als aanvulling op de camps voor aankomende zomer: "Lenno is een fantastische ambassadeur voor het Nederlandse basketbal. Hij heeft niet alleen op het allerhoogste niveau gespeeld en is nog steeds actief in het 3x3 programma, maar hij heeft ook ontzettend veel liefde voor het spelletje en dat brengt hij heel graag over op een volgende generatie. Een aantal jaar geleden heb ik tegen hem gezegd dat hij één van de beste jeugdcoaches van Nederland zou kunnen worden. Hij laat dat namelijk al jaren zien bij de verschillende camps als trainer. Hij heeft naast zijn kwaliteiten als speler ook van huis uit de organisatorische en pedagogische kwaliteiten meegekregen om kinderen te helpen om beter te worden en zich te ontwikkelen in een positieve omgeving."

Lenno Witteveen heeft erg veel zin in zijn nieuwe rol als organisator/head coach van dit Mini Camp: "De afgelopen jaren was ik betrokken als coach bij de NBB camps en vervolgens bij de Big Shots Camps. Ik vond dat heel leuk om te doen en ik krijg in mijn nieuwe rol meer verantwoordelijkheid. Als oud-speler van de jeugdopleiding en het eerste team van Zwolle vind ik het natuurlijk ook leuk om iets terug te doen voor de regio! Ik krijg begeleiding in het organiseren van het camp en we gaan samen met Kevin en de andere coaches een mooi programma neerzetten waarbij de deelnemers een aantal ontzettend leuke dagen gaan krijgen! Ik hoop dat veel kids uit Zwolle en omgeving komende zomer zullen komen naar het Mini Camp in Zwolle!"

Deelname aan het Mini camp is mogelijk voor alle jeugd in de leeftijd 6 t/m 12 jaar. Het maakt niet uit bij welke club je speelt (of zelfs als je nog niet op basketbal zit), op welk niveau je basketbalt, iedereen is welkom. Op de camps wordt de nadruk gelegd op fundamentals en skills en het spelen van 1-on-1. Daarnaast zijn er natuurlijk wedstrijd elementen waarbij de skills, geleerd op de trainingen, kunnen worden toegepast in teamverband.
Deelnemers voor de camps kunnen zich via de website www.big-shots.nl aanmelden.