Zera Butter

Zera Butter is geboren in Rijswijk. Ze is begonnen met basketballen bij het Rijswijkse Lokomotief, waar ze van jongs af aan mee speelde bij de jongens om meer weerstand te krijgen. Haar beide ouders zijn fanatieke basketbal liefhebbers en ook haar broertje Rens speelt op hoog niveau.

Naast talloze jeugdkampioenschappen heeft Zera in de dames eredivisie onder andere 2x de Supercup, 2x de Beker, 2x de Final Four en 1x het landskampioenschap gewonnen. Ze werd 3x achter elkaar MVP van de dames eredivisie en na een jaar blessureleed is ze dit seizoen weer aan het vlammen bij 4/Consult Binnenland. Zera heeft alle jeugdselecties van het Nederlands Team doorlopen, gekozen tot het Allstar Team bij U16/U18 in de B-divisie en met de U18 gepromoveerd naar de A-divisie. Zera speelt inmiddels ook al 4 jaar voor de Orange Angels.

Zera heeft er veel zin in om te coachen op het Big Shots Camp: “Mijn motto is: ‘Hard work pays off, maar je moet het ook heel gezellig hebben’. Je moet elke dag en elke training keihard werken, maar dat is alleen maar vol te houden als je dat kunt doen in een omgeving waar je je prettig voelt, waar je gewaardeerd en geaccepteerd wordt. Ik ben blij dat ik dat in mijn carrière heb kunnen vinden waardoor ik nog steeds met veel plezier kan basketballen! Ik hoop dat jullie deze zomer ook in een prettige, goede sfeer samen met mij hard zullen werken op het Big Shots Camp!”