Sonja Kuijt

Sonja is in 1993 geboren in Katwijk in een echte basketbalfamilie, zowel haar ouders als alle 3 haar zussen basketballen of hebben gebasketbald. Sonja zelf speelt al haar hele leven bij Basketbalvereniging Solar-systemen Grasshoppers en inmiddels ook al 8 jaar in de VBL (vrouwen eredivisie). Afgelopen seizoen werd Sonja voor het eerst kampioen van Nederland in de Vrouwen Eredivisie.

Sonja heeft alle nationale jeugdselecties doorlopen en heeft ook al een aantal interlands bij de dames senioren achter haar naam staan. Verder heeft Sonja ook voor het Nationale Team 3x3 gespeeld op verschillende toernooien. Sonja staat bekend als een echte schutter en kan een wedstrijd in haar eentje open breken. Ze loopt ook al jaren rond als coach op de verschillende camps en heeft veel ervaring met trainen van jeugd in Katwijk.

Sonja: “De afgelopen jaren heb ik het ontzettend leuk gevonden om coach te zijn op verschillende camps en mijn ervaringen te delen met de kids. In mijn eigen carrière heb ik mezelf altijd voorgehouden: ‘Don’t wish for it, work for it!’ Door hard te werken heb ik veel bereikt en daar ben ik enorm trots op!”