Lenno Witteveen

Lenno Witteveen is in 1995 geboren in Zwolle. Tot zijn 11e voetbalde Lenno bij de lokale club, waar hij een talentvolle middenvelder was door zijn motorische vaardigheden en zijn lengte. Na zijn 11e maakte Lenno, mede vanwege zijn lengte, de overstap naar het basketbal. Hij had in het basketbal een grotere kans om professional te worden. Lenno begon te basketballen bij ZAC Zwolle in de U12 en U14. Vervolgens stroomde Lenno in bij de jeugdopleiding van Landstede Basketbal. Op 17 jarige leeftijd maakte Lenno zijn debuut in de Dutch Basketball League. Inmiddels speelt hij al weer 7 jaar op het hoogste niveau in Nederland, waarvan dit huidige seizoen voor het eerst buiten Zwolle. Verder heeft Lenno ook in de Nederlandse Teams U16, U18 en U20 gespeeld op de Europese Kampioenschappen.
Naast het spelen in de Dutch Basketball League geeft Lenno veel clinics aan scholen en heeft al op veel camps in Nederland gecoacht.

Lenno heeft veel zin om coach te zijn op het camp: “Mijn motto is: ‘Born to make mistakes, not to fake perfection’. Wat ik daar mee bedoel is: Je maakt genoeg verkeerde keuzes in het leven of in je sport. Het is een proces; maak je geen zorgen om je fouten, leer van ze en wees je zelf. Ik kijk er naar uit om jullie te coachen op het camp!”