Katie Bussey

Katie is een creatieve pointguard die van binnen en van buiten kan scoren. Ze is snel, goed in 1-1 en kan dodelijk schieten van buiten! Ze speelde college basketball voor Montana State University. Sinds ze vanuit college naar Europa kwam heeft ze een jaar gespeeld bij Loon Lions uit Landsmeer en daarna heeft ze 4 jaar gespeeld voor Lulea in Zweden. Al deze jaren werd ze landskampioen, zowel in Nederland als in Zweden. In het seizoen 2017-2018 speelde ze bij Herner-Turn-Club 1880 e.V. in de Duitse Bundesliga. Ze speelde daar samen met een aantal Nederlandse internationals. Sinds dit seizoen is ze teruggekeerd in Nederland bij Loon Lions. 
Katie woonde al jaren gedurende de zomer gedeeltelijk in Nederland, maar als ze in de USA is heeft ze daar ook haar eigen basketbal camp. Nu ze ook dit seizoen in Nederland speelt, zal ze zich ook in Nederland in gaan zetten voor de jeugd bij het camp!

Katie over het camp: “Ik verblijf al een aantal jaar in Nederland gedurende de zomer en ik kijk er naar uit om datgene wat ik geleerd heb gedurende mijn carrière over te brengen op de jeugd in Nederland. In mijn thuisstaat Colorado in Amerika organiseer ik ook elk jaar mijn eigen camps in Alamosa. Het is ontzettend leuk om met jonge kids te kunnen werken en ik hoop dat we ook in Nederland zo'n leuk camp kunnen organiseren”